Supplemen Sihat Store: 2015

30 Dec 2015

Kenapa Vitamin C Perlu Ada BIOFLAVANOID???

Sape yang memang pengguna Vitamin C. Tak kira la vitamin C brand apa, cuba tilik kat botol, ada tak kandungan bioflavonoid?

Kenapa Vitamin C perlu ada bioflavonoid ni? Bukan semua vitamin C sama je fungsi dia


TAK SAMA OK.

Kalau nak pilih vitamin C tengok usha sket botol tu. Cuba belek ada bioflavonoids tak.
Benda ni ibarat kembar dengan vitamin C. Kalau takde dia ibarat tak lengkap. Analogi simple macam ni...kita makan nasi ayam tanpa kuah kicap + cili mesti tak best. Haaa, gitu la jugak vitamin C tanpa bioflavonoid.

Bioflavonoid ni adalah satu kompoun tumbuhan yang biasanya memberi pigment warna pada sesuatu tumbuhan tu dan ia sangat powerful dari segi keupayaan antioksidan.
Oleh sbb vitamin C ni ada citrus bioflavonoids, maka ia sudah tentu dari kumpulan buah citrus seperti oren, grapefruits dan lemon.







Manfaat dia sangat banyak antaranya ialah :

** cik bio ni sangat berkesan sebagai agen anti "running nose" (selsema hidung meleleh).
Sesiapa yang ada tanda selsema, tak payah makan ubat selsema, gunakan kuasa cik bio ni telan dan anda sebenarnya berjaya membebaskan diri dari penggunaan drugs.

** Satu lagi sangat berkesan sebagai agen menepis 'achooom' bersin akibat alahan/resdung. Makan dia ni jugak ok. Tiada lagi bersin-bersin alergik tu. Bebas resdung lagi

Dan YANG PALING PENTING: Cik bio ni bertugas sebagai agen yang memberi lebih keberkesanan penyerapan vitamin c. Tanpa cik bio, vitamin C yang anda telan mungkin hilang separuh manfaatnya bila dah masuk dalam tubuh.

Cik bio ni akan memastikan vitamin C diserap sempurna. Setiap tablet mengandungi 120mg bioflavonoid dan 25% dari bioflavonoid diekstrak dari kulit buah. Ia mampu meningkatkan keberkesanan vitamin C di dalam tubuh kita, melegakan inflamasi dan menentanginfeksi bakteria dan radikal bebas

Hebat betul kan. Dan Vitamin C yang saya syorkan ialah Sustained Release Vitamin C

Nampak tak kat botol tu...ada citrus bioflavonoid. Dah tak payah nak kaji lagi...jom amalkan vitamin C ni sekarang. Harga sebotol hanya RM92.50 untuk 18 biji. Berbaloi sangat kan. Tahan lama...6 bulan gitu

Nak try???
Boleh hubungi saya tau. Best konsutasi buat pelanggan tersayang








23 Dec 2015

Bebas Kencing Manis Angkara VIVIX!!!!

Sebut je pasal vivix, rindu terus bertandang kat arwah emak saya yang telah meninggal hampir 10 tahun yang lalu. Arwah emak meninggal sebab kencing manis. Itu yang bila jumpa je dengan mereka yang menghidap kencing manis, hati meronta nak tolong. Nak mereka kembali sihat.

Kalo nak throwback 10 tahun yang lepas, Shaklee memang dah wujud, tapi saya belum didedahkan lagi dengan Shaklee yang ada suplemen untuk mencegah kencing manis ni. Maklum la masa tu masih study, teknologi media massa pun bukan macam hari ini. Maklumat tu agak terhad untuk ketahui.

Tapi takpe, kita tak leh nak ratap pemergian mereka yang tiada. Sebaik-baik perancangan adalah dari Dia. Kita yang masih bernafas ni, seeloknya jaga kesihatan agar dapat mencegah dari penyakit-penyakit yang pada masa kini boleh singgah kat sape-sape je.

Berbalik pasal kencing manis tadi, saya nak kongsikan tentang suplemen yang mana dah memang terkenal di kalangan pesakit kencing manis iaitu VIVIX. Minuman ini hanya boleh didapati di Shaklee sahaja. Barang eksklusif, tiada jual kat mana-mana kedai atau toko jamu.

Vivix ni merupakan minuman yang berasaskan 4 ramuan utama iaitu :

1) Polyganum Cuspidatum

Polyganum cuspidatum, yang dikenali juga sebagai ‘Japanese Knotweed’ kaya dengan Resveratrol. Resveratrol merupakan sumber polifenol terhebat yang dipercayai berpotensi meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan tubuh secara menyeluruh.

Gabungan penyelidikan terbaru mengesyorkan yang ia juga dapat memberi kesan positif terhadap penuaan selular serta mampu melindungi tubuh daripada masalah kesihatan yang berkaitan dengan penuaan.

Selain itu, para penyelidik juga mendapati yang Resveratrol berupaya membantu dalam melindungi selular serta melindungi dan memperbaiki DNA bagi menyokong fungsi sel sihat dan melanjutkan usia. Bukan itu sahaja, Resveratrol juga telah terbukti dapat meningkatkan penghasilan tenaga diperingkat selular demi meningkatkan tenaga yang lebih baik.


2) Muscadine Grape (anggur muscadine)

Anggur Muscadine ataupun nama saintifiknya ‘Vitis Rotundifolia’ merupakan anggur yang luar biasa, terkenal dengan profil yang kaya dengan polifenol unik dengan pelbagai khasiat kesihatan. Ia mengandungi spektrum polifenol yang menyeluruh seperti resveratrol dan kuersetin.

Kedua-dua bahan ini mengandungi asid ellagic dan ellagitannins yang bila digabungkan dengan polifenol anggur muscadine mampu memberikan kuasa antioksidan yang sangat hebat. Polifenol-polifenol ini terbukti dapat merangsang antioksidan semulajadi tubuh bagi meningkatkan keupayaan dan ketahanan selular.

Tambahan pula, perbezaan kromosom yang terdapat pada Anggur Muscadine iaitu sebanyak 20 berbanding 19 kromosom bagi anggur biasa dapat menghasilkan asid ellagic yang telah terbukti mampu meningkatkan fungsi, prestasi dan keberkesanan keseluruhan sel.


3) Purple Carrot dan European Elderberries

Purple Carrot dan European Elderberries merupakan tumbuhan unik yang kaya dengan sebatian anthocyanin nya. Anthocyanin merupakan sejenis antioksidan yang telah dikaji secara meluas dapat menyokong kesihatan selular dan menyekat tindak balas tekanan biologi.

Tambahan lagi, polifenol didalam kedua-dua tumbuhan ini telah terbukti dalam kajian makmal dapat meningkatkan fungsi imun, daya penglihatan serta jantung yang sihat.






BAGAIMANA VIVIX BERFUNGSI DALAM MERAWAT KENCING MANIS?
 
Resveratrol secara kajiannya telah terbukti mampu mengawal tahap glukosa dalam darah. Kencing manis selalunya dikaitkan dengan wujudnya rintangan insulin yang mana membran sel mengalami kerosakan menyebabkan reseptor insulin tidak sensitif terhadap hormon insulin. Hormon insulin ini perlu untuk menurunkan paras gula dalam darah.


1. Meningkatkan sensitiviti tubuh terhadap hormon insulin.
Rintangan insulin adalah satu daripada faktor penyumbang utama kencing manis. Jika sensitiviti tubuh terhadap insulin dapat ditingkatkan, kita boleh mencegah kencing manis. Apabila tubuh kita hilang sensitiviti terhadap insulin, tubuh akan keluarkan lebih banyak insulin untuk mengawal aras gula dalam darah. Jadi resveratrol pula mampu meningkatkan sensitiviti tubuh kita terhadap insulin oleh itu mengurangkan amaun insulin yang diperlukan untuk mengawal aras gula darah.


2. Mengaktifkan enzim yang sangat berkuasa dalam tubuh kita.
Untuk mencegah atau menyembuhkan kencing manis, satu enzim iaitu dikenali sebagai enzim SIRT1 mestilah di aktifkan yang mana enzim ini bertanggungjawab terhadap rembesan hormon insulin dan tahap sensitivitinya.
 
Selain baik untuk pencegahan kencing manis, vivix juga mampu mengembalikan tenaga buat mereka yang menghidap kencing manis. Macam arwah mak saya, sejak disahkan menghidap kencing manis, arwah memang nampak lemah je. Tubuh pun makin hari makin susut. Ini salah satu tanda buat penghidap kencing manis.
 
So, apa yang boleh saya syorkan di sini, jika anda atau orang tersayang ada masalah kencing manis, jangan dibiarkan. Kencing manis boleh menyebabkan kita cacat anggota dan akhirnya membawa maut. Cegah sebelum terlambat. Kos sebotol vivix hanya sedikit jika nak dibandingkan dengan kos rawatan bila kencing manis makin teruk.
 
 
TESTIMONI VIVIX CEGAH KENCING MANIS
 
Vivix adalah satu pelaburan kesihatan dan telah memberikan sinar baru dalam kehidupan ramai orang. Alhamdulillah ramai yang dah berikhtiar dengan Vivix dan kesihatan mereka semakin baik, semestinya dengan izin Allah. Alhamdulillah. Jom kita tengok himpunan testimoni di bawah.
 
 




 
 
Sayangi yang tersayang...hadiahkan vivix pada mereka. Jika anda ingin membeli terus vivix, anda boleh klik di sini, belian secara kredit atau debit card.
 
 
Jangan le[askan peluang untuk dapatkan vivix dengan harga istimewa bulan ini..hubungi saya untuk pertanyaan kanjut
 
 


16 Dec 2015

Kenali Punca Jerawat Yang Sering Menghantui Anda

Jerawat. Bila sebut tentang jerawat, rata-rata mesti pernah naik kan. Normal kalau naik jerawat sebijik dua kat muka dan bukan nya selalu. Orang kata jarang-jarang sekali naik. Tapiiiii, perlu ingat adalah tidak normal jika muka dipenuhi jerawat dan tiada tanda nak hilang.



Tahukah anda, jerawat ni disebabkan pelbagai faktor. Antaranya ialah :

1.Perubahan hormon

Apabila berlaku perubahan hormon seperti datangnya haid, mengandung,  ataupun menopause, jerawat akan timbul disebabkan peningkatan hormon dalam badan, iaitu hormon androgen (testosterone) yang ada dalam badan lelaki dan wanita. Kebiasaannya seawal seminggu sebelum kedatangan period sehingga seminggu setelah habis period,jerawat akan mudah naik pada bila-bila masa. Ketidakstabilan hormon ini kadang-kala terkawal dan sekiranya tidak terkawal, masalah ini akan berlanjutan.Selalunya lingkungan awal 20an -40an.Majoritinya adalah dalam belasan tahun dan awal 20 ‘an - 40 'an. Selain itu, bagi mereka yang mengambil pil perancang juga selalu menghadapi masalah hormon.


2.Tekanan (Stress) 

Sesetengah dari jerawat timbul dari ketegangan dan stress emosi yang dihadapi setiap hari. Ini mungkin dari penghasilan minyak dan sebum dikulit yang bertambah.Tekanan ada dua, sama ada emosi atau fizikal. Elakkan stress untuk elakkan jerawat  ye.

Pengambilan B Complex dapat membantu mengatasi masalah stress sekaligus dapat menaikkan seri wajah dengan efek pinkish kat pipi.






3.Pemakanan

Gaya pemakanan yang tidak seimbang seperti gemar mengambil kekacang, makanan berperisa, seafood (udang,ketam,sotong,kerang), budu, belacan, makanan berminyak/bergoreng, telur, daging ,ayam goreng, makanan berlemak seperti santan dan juga coklat. Bukan tidak boleh sentuh langsung, jika boleh makan tu biar berpada


4.Toksin

Jika seseorang yang tidak pernah membuang toksin sejak lahir hingga umurnya mencecah 30 tahun, bermakna sudah macam-macam sisa toksin terkumpul dalam badannya.Jika sistem semula jadi tubuhnya tidak mampu untuk membuang toksin tersebut secara semula jadi, itulah yang akan menyebabkan kulit seseorang itu kusam, berjerawat dan banyak lagi keburukan lain. Cara mudah untuk membuang toksin ialah dengan mengambil alfalfa atau herblax. Ianya sangat membantu.




5.FaktorKeturunan

Ada keturunan di mana kulit mukanya tidak bermasalah seperti golongan arab yang rata-rata bermuka putih licin, dan tidak berminyak. Jika mak ayah kita ada masalah jerawat, kebarangkalian untuk kita menghadapi masalah ini juga ada


6.Alergikc atau alahan

Alergik atau alahan apabila menggunakan bahan kosmetik, sama ada pencuci muka, krim atau pelembap yang ada bahan-bahan kimia tertentu yg tidak sesuai dgn kulit. Cara pembersihan mekap yang tidak betul juga menyebabkan liang roma tersumbat.

Untuk skincare, penjagaan luaran, adalah dicadangkan untuk mengambil set ni. Antara dua ni, kena tengok jenis kulit ye. Yang penting ianya bebas paraben, tiada bahan kimia dan 100% semulajadi


Untuk kulit sensitif

Untuk kulit normal




7.Persekitaran & Pencemaran

Habuk atau udara yang tercemar seperti asap dan bahan kimia terutamanya di bandar-bandar besar, kilang-kilang boleh menyebabkan jerawat dihadapi oleh hampir semua penduduk kawasan tersebut. Bahan-bahan ini menutup liang roma dan menyebabkan inflammasi (radang) kemerah-merahan pada kulit.


8.Jangkitan pada kulit


Selalu kalau muka berjerawat, kita geram nak picit kan. Jangan okeh. Sebabnya nanti kuman boleh merebak ke permukaan lain. Itu yang jerawat makin meriah. Bagi mempercepatkan pengecutan jerawat, boleh ambik Vit C untuk tingkatkan sistem imun sekaligus nyah jerawat. Jika ada resdung pun elok ambik Vit C ni tau.





Dah tahu punca jerawat, boleh la masing-masing alert kan. Bagi yang nak amalkan suplemen, saya ingin tegaskan, amalkan secara konsisten. Sebabnya, suplemen ni membantu cegah segala masalah dalaman kita. Bukan hari ni telan, esok terus baik. No!!

Penting tau, sebab selalu customer tanya, saya makan ni dah seminggu...tapi takde nampak kesan lagi. Haaa, nak nangis tau bila dapat soklan cenggini. Tapi apapun, inshaAllah, bagi semua customer saya, saya akan guide anda sehingga anda puas hati.

Jika ingin membuat pesanan atau ada sebarang pertanyaan, boleh hubungi saya okeh. Tenkiu!!!
Muahciked...:)




11 Dec 2015

Shaklee Tawarkan Insentif Sampai 30k!!!!

Wang besar...wang besar...WANG BESAR!!!!
Sape tak mahu wang...xde kot yang tak mau kan..Budak kecik pun tau nak

Meh sini nak share sikit bagaimana nak dapatkan wang besar
Bukan mudah tapi xdela susah ...janji USAHA kita seiring dengan apa yang kita impikan.

Shaklee ni memang suka tau buat surprise. Bonus bulanan memang tak pernah gagal bayar, ada je yang dia bagi sebagai moral support kat pengedar ni
Antaranya ialah reward bonanza, hadiah hari jadi 
Yang terbaru...TITLE BONUS!!!!

Yang ni sape tengok pasti juling mata
Bonus dari 2k-30k...haaa,tak juling mata uolssss???

...................................

Okeh...nak dapatkan bonus ni, ada term dan syarat yang perlu kita ikut
Shaklee bagi tempoh SETAHUN untuk grab bonus ni...sempat la atur strategi kan
Bermula December 15 dan kempen ni akan berakhir Dec16

So, dalam tempoh ni, sape yang belum jadi ahli lagi..anda masih berpeluang untuk mendaftar sebagai ahli
Nak jadi ahli...boleh ISI DETAILS SINI.

Yuran hanya RM79.50 seumur hidup..Bila dah sah jadi ahli, baru best kita share cara dia
Step bagaimana nak grab semua akan diguide dalam support group.

Jadi, jadikan kos hidup yang semakin meningkat sekarang sebagai PUSH FACTOR untuk cari side income
Pilih bisnes yang betul-betul boleh mengubah masa depan kita

Jika anda semua berminat untuk tahu lebih lanjut pasal bisnes ni..boleh hubungi saya terus ye
Jangan lupa juga isi details kat link di atas..nanti saya akan follow up.

.
.
.
.

.




JANGAN LEPASKAN PELUANG
JOM SAMA2 BINA EMPAYAR BERSAMA SHAKLEE!!!!!






10 Dec 2015

Padah Salah Pilih kosmetik, Derita Jerawat Satu Muka!!!

Sekarang ni ramai sangat yang mengadu tentang masalah kulit muka. Jerawat tak surut-surut, kulit kusam, pori besar dan macam-macam lagi. Masalah ni sebenarnya disebabkan oleh banyak faktor. Antaranya ialah gaya pemakanan kita seharian, tahap penjagaan wajah dan tersalah pilih barang kosmetik

Tengah hari tadi, pelanggan send gambar dia setelah dua bulan menggunakan vitamin C dan E sebagai langkah mengatasi masalah jerawat yang boleh dikatakan teruk jugak.

Dek kerana tersalah pilih barang kosmetik, adik kita ni terpaksa menanggung derita. Jerawat yang naik bukan jerawat biasa. Jerawat batu, siap bernanah lagi.
Nak tengok bagaimana rupanya...baca entry sampai habis...lalalala

Dalam masa dua bulan, adik kita ni gigih mengambil kedua vitamin ni secara konsisten dan mengikut cara pengambilan yang betul. Selain dari telan, selalu jugak adik kita ni bermasker. Haaa, jangan terkejut ye, dua vitamin ni boleh di buat masker. Dengan bermasker, ianya membantu mempercepatkan pengecutan jerawat dan juga menghilangkan parut.

Jika di lihat pada manfaat vitamin C dan E ni..memang ianya sangat membantu dalam permasalahan kulit. Secara asasnya..kedua vitamin ni ada fungsi masing-masing.

Vitamin C membantu dalam mempercepatkan pengecutan jerawat. Tambahan pula jerawat batu, di mana vitamin C akan membantu memperbaiki tisu yang rosak dan menggantikan dengan yang baru. Selain itu, vitamin C juga mampu memberi kesan kulit wajah menjadi semakin cerah dan sekata. Di samping membekalkan kolagen, ianya juga membantu meningkatkan imun badan.

Manakala vitamin E pula lebih kepada pemulihan kulit wajah dengan memudarkan parut. Kandungan antioksidan yang tinggi sangat elok untuk melambatkan penuaan. Vitamin E juga menghalang dari peigmentasi berlaku yang boleh menyebabkan jeragat.

Itu secara asas je tau...kalau ambik dua ni...memang akan dapat bonus lain yang berlipat kali ganda. Sebab tu la dua item ni hot sangat di kalangan kita.

Berbaloi sangat sape nak cantik tanpa perlu belanja besar!!!

Opsssss...lupa plak nak kasi panas line nak buh gambar testi...Nah...jangan jeles okeh!!!








Suplemen ni selamat, bukan seperti ubat. Walau kesan dua bulan baru nampak..tapi ianya langsung tak memberi kesan negatif. So, pilihlah yang terbaik untuk kulit kita.

Anda berminat??? Untuk dapatkan set ini, boleh hubungi saya. Cara pengambilan dan tips bermasker juga akan diberikan untuk pelanggan tersayang.

Bye....mimpi kulit cantik jom!!!












9 Dec 2015

Derita Ekzema Kian Pulih Dengan Shaklee

Perkongsian dari rakan bisnes yang mana dia sendiri sebelum ni mengalami masalah ekzema, sedikit sebanyak mendorong saya untuk berkongsi dengan anda semua.

Ekzema ni sebenarnya berpunca dari masalah imun rendah dan juga darah kotor dalam badan. Mereka yang menghidap ekzema akan mengalami gatal-gatal, naik biji di sekitar tangan, kaki, pelipat, tengkuk dan ada juga yang ekzema seluruh badan. Deritanya hanya mereka yang pernah alaminya sahaja tahu.





Contoh ekzema di tangan. Nampak merah-merah tu pun kita boleh bayangkan betapa pedihnya bila terkena air. Menangis la kalau terkena air. Sabun apatah lagi. Sebab itu, mereka yang ekzema ni sangat sensitif, banyak perkara yang perlu dititikberatkan. Penjagaan rapi dari luar dan dalam perlu diambil kira.

Bagaimana nak atasi masalah ekzema?

Sebagai langkah pencegahan dan juga langkah untuk atasi masalah ini dari terus merebak, apa yang boleh kita buat ialah tukar barang keperluan seharian kita kepada yang lebih mesra alam atau semulajadi.
Sabun mandi kena tukar, barang kosmetik kena tukar, termasuk juga sabun basuh baju atau pinggan mangkuk.

Disarankan agar lihat dulu kandungan yang terdapat dalam sabun semua tu, jangan ambil jika ada kandungan 'fragrance'.

Bagaimana dengan suplemen Shaklee?

Seperti yang saya bagitau awal tadi, ekzema ni dikaitkan dengan masalah imun rendah dan jugak darah kotor. Jadi, terdapat pilihan yang boleh anda ambil kira untuk atasi masalah ini. Dalam kes ini, Shaklee ada menyediakan beberapa produk yang ternyata berkesan dan patut anda cuba.


1) NUTRIFERON

Pengambilan nutriferon membantu menguatkan sistem imun dengan meningkatkan penghasilan interferon semulajadi dalam badan. Kandungan dari 4 bahan semulajadi mampu menghalang pencerobohan kuman dan virus dalam badan.


2. Vitamin C

Fungsinya untuk meningkatkan sistem imun sekaligus memperbaiki tisu kulit kerana ianya membekalkan kolagen.


3. Alfalfa

Alfalfa merupakan raja bagi segala tumbuhan dan herba. Alfalfa Complex Shaklee kaya dengan kandungan klorofil yang dapat membantu masalah alahan dan penyakit kulit seperti ekzema. Ianya juga akan mencuci darah kotor yang menjadi salah satu faktor penyebab kepada ekzema.


4. Omega Guard

Omega Guard untuk memastikan kulit kekal lembap dan mengelakkan kulit kering. Omega Guard membantu masalah ekzema dengan menguatkan membran sel-mencegah keradangan kulit dan mengurangkan kegatalan dan mengelakkan ekzema itu terus merebak dan mengjangkiti tempat-tempat lain yg belum dijangkiti


5. Vitamin E


Vitamin E terkenal dengan khasiatnya yang bagus untuk kulit. Ianya berfungsi melicinkan kulit dan merawat kulit yang rosak akibat ekzema. Ia juga dapat membantu memudarkan parut dengan berkesan. Ekstrak biji anggurnya membuatkan kesan pemulihan kulit-kulit yang rosak dan juga mengelakkan luka dari terkena jangkitan bakteria.
 


6) Herbal Blend Multipurpose Cream

Krim ini berfungsi untuk melegakan gatal dan pedih-pedih akibat luka ekzema. Bila disapu cream Herbal Blend ini, kulit akan rasa sejuk, jadi gatal dan pedih akan beransur hilang. Herbal Blend Shaklee sangat sesuai bagi mereka yang mempunyai masalah ekzema kering dan kulit kasar. Juga selamat kerana ianua bebas steroid.


7) Basic H

Basic H Shaklee sangat sesuai untuk digunakan bagi mereka yang alah kepada sabun yang mempunyai bahan kimia. Campukan beberapa titik Basic H ke dalam baldi mandian sudah mencukupi untuk mengering dan merawat ekzema. InshaAllah


8) Dish Wash

Sabun pencuci pinggan mangkuk yang semulajadi, mencegah dari tangan kering dan makin menggelupas. Ianya sangat lembut pada tangan. Jadi, sangat sesuai untuk mereka yang ada ekzema dan sesiapa sahaja yang ingin menjaga kelembutan tangan.



Testimoni


 Alhamdulillah, berkat sabar dan konsisten amalkan suplemen, rakan saya ni dah makin elok ekzemanya. Sebelum ni beliau ada bagitau, kerap ambil ubat yang ada steroid. Tapi, dah jumpa shaklee, semua ubat dah tak pandang. Bukan apa katanya, ubat ni untuk pulih cepat, lepas tu datang balik.



Dalam atasi masalah beliau ni, semua suplemen dia ambik, dan sekarang konsisten VITAMIN C, OMEGA, Vitamin E dan juga GLA.

Selain itu, untuk kosmetik, beliau telah memilih Nutriwhite Shaklee. Kerana sudah tentu tiada bahan kimia, diperbuat dari bahan semulajadi dan selamat untuk kulit.

Begitu juga dengan peralatan dapur. Beliau bertukar kepada basih H dan juga dish wash.










Solusinya, kita ada hak untuk memilih mana yang terbaik untuk diri kita dan juga keluarga. Jika anda ingin dapatkan penerangan lanjut, boleh hubungi saya ye. InshaAllah saya akan bantu.







2 Dec 2015

Atasi Masalah Kedut Di Muka Dengan Kolagen Shaklee

Semakin meningkat usia, garis kedutan di wajah mula nampak. Tambah makin ketara jika kita sering stress. Baru masuk 3 series, tapi muka mak aiii kusam ...kedut dah nampak makin ketara. Silap-silap ada yang panggil nenek!!



Uish...tak mau la gitu kan..Tak nak tua sebelum usia...biarlah muka seiring usia atau lagi syok kalo nampak muda berbanding usia...awet muda gitu

Banyak petua yang boleh diamalkan bagi menghilangkan kedutan di wajah. Antaranya ialah, dengan bermasker dengan lobak merah yang diparut hancur, dicampur bersama sedikit tepung jagung dan sebiji kuning telur. Lakukan dengan kerap, inshaAllah kedutan akan menghilang.

Tapi, ramai yang tak sempat nak bermasker bagai sekarang ni. Masing-masing sibuk dan kalau boleh nak sesuatu yang lebih senang bagi atasi masalah ini.

Bagaimana?

Cara mudah ialah dengan mengamalkan kolagen. Yea, kolagen!!

Kenapa kolagen??

Masalah kedutan ni sebenarnya berlaku disebabkan kulit hilang keanjalan. Keanjalan kulit berkurang bila kolagen dalam badan semakin hari semakin kurang. Kalau nak tahu, kolagen mula berkurang bila kita berusia 20 an. Itu yang sangat disyorkan bagi mereka yang dah masuk 20 an untuk mengamalkan kolagen.

Kesan kekurangan kolagen

Kekurangan kolagen bukan sahaja bagi impak kat muka malah boleh dikatakan seluruh badan. Cuba kita lihat apa lagi kesan dia.

 Haaaa...seram tak?? Ini yang dikatakan pentingnya cegah sebelum parah. Baik amalkan kolagen sebelum semua kat atas tu tiba. Bukan kata langsung tak dapat, cuma kita ambil langkah pencegahan dan melambatkan proses-proses berikut. Betul tak?

Jadi, apa yang boleh saya cadangkan ialah dengan pengambilan SHAKLEE COLLAGEN POWDER, inshaAllah kita mampu atasi masalah berikut.




SHAKLEE COLLAGEN POWDER


  • Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton, ianya dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan. 
  • Mengandungi tujuh bahan utama termasuk, ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerang-kerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen
    RSS dan menyokong kecantikan  dari dalam ke luaran. 

Faedah pengambilan kolagen

  1.  Anti penuaan - mengecilkan liang pori, mengurangkan kedutan serta garis halus yang kelihatan
  2. Mengembalikan keanjalan kulit - meningkatkan keanjalan kulit, kelembutan dan ketegangan
  3. Menghidrat - melembapkan kulit dan mengatasi masalah kulit kering
  4. Mencerah - mengurangkan pigmentasi, masalah jeragat serta tona kulit makin sekata
  5. Menegang - membantu menegang dan menganjalkan payudara
  6. Melicinkan - meningkatkan kelembutan dan kelicinan kulit

Kolagen Shaklee juga terbukti berkesan. Kajian mendapati, Shaklee RSS Collagen terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah dan menghilangkan kedutan. Selepas menggunakan selama 8 minggu, keputusan menunjukkan kulit lebih baik secara menyeluruh


Lihat testi sket...kasi panas punggung korang, mana tau lepas tengok testi ni, berderet nak order...kan??




Lihatlah...pandanglah...tenunglah...tergoda tak???

Meh cepat2 sambar sekotak sorang...bulan ni ada PROMO tau..Murah nau la dari biasa tuh..
Beli 2 kotak dapat LESS 5%...dan kalo ada yang nak lagi murah kan...saya syorkan ambik promo BELI 6 PERCUMA 1...share la ngan kawan, cukup geng..hubungi saya ye!!!

Harga sekotak biasanya RM298/15 sachet...tapi unuk bulan ni...juling mata bila tau harga...nak tau...laju2 tekan no bawah ni uolssss

Sayang korang!!!!



1 Dec 2015

Pengedar Shaklee Pengkalan Chepa Untuk COD

Assalamualaikum dan salam sejahtera pada semua pembaca.

Anda mencari pengedar Shaklee berhampiran kawasan anda? Bagi yang tinggal berhampiran Pengkalan Chepa, anda boleh hubungi saya jika ada sebarang pertanyaan atau pesanan. InshaAllah saya akan membantu anda semua sebaik mungkin.

Untuk memudahkan anda mendapatkan produk beserta khidmat konsultasi PERCUMA, saya menyediakan perkhidmatan COD. Bagi yang berada sekitar Kota Bharu juga boleh je nak hubungi kami. Kita set masa dan tempat ..nanti jumpa ye.

Oh ye, saya juga kerap juga balik kampung kat Tanah merah, so bagi warga Tanah Merah, anda juga tidak ketinggalan untuk mendapat khidmat saya tau.



So, bagi yang berada di sekitar kawasan ni, jangan segan untuk hubungi saya ye. Jimat postage sikit kan. Boleh pickup sendiri atau jumpa di tempat yang dijanjikan.

Selain perkhidmatan COD, saya juga menyediakan khidmat penghantaran ke Seluruh Malaysia menggunakan kurier Pos Malaysia, Gdex atau Citylink.

Antara yang menjadi hot set dan sering mendapat pilihan di hati pengguna ialah :
  1. Set Menyusu
  2. Set Kehamilan
  3. Set Pantang
  4. Set Kecantikan
  5. Set Kesihatan Asan
  6. Set Kanak-kanak
  7. Dan pelbagai lagi produk home care serta skincare
Kenapa mesti  beli dengan saya???
~ Anda akan diberi panduan pengambilan setiap vitamin yang anda beli
~ Anda akan dibekalkan dengan jadual pengambilan vitamin 



~ Jika anda ada masalah berkaitan pengambilan vitamin, anda boleh mendapatkan khidmat nasihat secara percuma 
TUNGGU APA LAGI.... DAPATKAN VITAMIN KESIHATAN PRODUK SHAKLEE SEKARANG!!!!!!!
- See more at: http://www.fisyayusof.com/2014/07/pengedar-sah-shaklee-di-shah-alam.html#sthash.3nihQGKF.dpuf
Kenapa mesti  beli dengan saya???
~ Anda akan diberi panduan pengambilan setiap vitamin yang anda beli
~ Anda akan dibekalkan dengan jadual pengambilan vitamin 



~ Jika anda ada masalah berkaitan pengambilan vitamin, anda boleh mendapatkan khidmat nasihat secara percuma 
TUNGGU APA LAGI.... DAPATKAN VITAMIN KESIHATAN PRODUK SHAKLEE SEKARANG!!!!!!!
- See more at: http://www.fisyayusof.com/2014/07/pengedar-sah-shaklee-di-shah-alam.html#sthash.3nihQGKF.dpuf
Kenapa anda HARUS dapatkan produk berkualiti ini melalui saya??

  • Kenapa mesti  beli dengan saya???
    ~ Anda akan diberi panduan pengambilan setiap vitamin yang anda beli
    ~ Anda akan dibekalkan dengan jadual pengambilan vitamin 



    ~ Jika anda ada masalah berkaitan pengambilan vitamin, anda boleh mendapatkan khidmat nasihat secara percuma 
    TUNGGU APA LAGI.... DAPATKAN VITAMIN KESIHATAN PRODUK SHAKLEE SEKARANG!!!!!!!
    - See more at: http://www.fisyayusof.com/2014/07/pengedar-sah-shaklee-di-shah-alam.html#sthash.3nihQGKF.dpuf
     Setiap pengguna akan diberi konsultasi SEBELUM dan SELEPAS pembelian
  • Anda juga akan di beri cara pengambilan vitamin dengan betul
  • Anda juga akan diberikan jadual pengambilan bagi memudahkan anda amalkan setiap suplemen yang telan anda beli


TUNGGU APA LAGI. DAPATKAN SEGERA SUPLEMEN ANDA DEMI KESIHATAN YANG OPTIMUM.



Hubungi saya segera okeh!!



4 Nov 2015

Penangan Vitamin C, Lendir Pekat Resdung Keluar Tanpa Diduga!!

Assalamualaikum

Sape kat sini yang ada masalah RESDUNG?
Tak kira la sama ada diri sendiri ke, adik beradik ke, kawan ke atau sedara mara ke..Jika anda salah seorang penghidap resdung, apa yang harus kita lakukan agar masalah resdung ini tak menjadi bertambah kronik.

Entri lepas ada saya share pasal resdung ni. Boleh baca SINI

So, kali ni saya nak share perkongsian testimoni yang mana customer ni ada masalah resdung. Dipendekkan cerita, dia consume Vitamin C je, tapi alhamdulillah sangat membantu masalah resdung beliau.





Nampak tak, lendir keluar bila makan Vitamin C. Lendir ni biasa akan terkumpul disebabkan saluran sinus yang tersumbat dan juga menjadi tempat pembiakan bakteria.

Selalu kita dengar, penghidap resdung ni mengalami gatal-gatal hidung, kerap bersin dan juga mengalami masalah hingus berpanjangan. Tisu tu boleh dikatakan kawan baik, setiap masa di tangan. Parah kan??

Bagaimana Vitamin C Membantu Pesakit Resdung?

Vitamin C ni merupakan sejenis vitamin larut air dan tak boleh dihasilkan oleh badan kita. Jadi untuk mendapatkan Vitamin C kita perlu mengambilnya dari sumber makanan yang ada kandungannya.

Vitamin C membantu untuk meningkatkan sistem imun badan dan mengawal masalah elergi. Vitamin C juga adalah antioksidan yang membantu sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik dan membantu sel darah putih untuk menghalang serangan bakteria dan kuman yang boleh menjadi punca kepada resdung.

Selain itu, ia juga mempercepatkan penyembuhan tisu dalam badan.

Jadi jika anda ada masalah resdung, jangan berlengah untuk dapatkan Vitamin C sebagai perisai

JIKA ANDA MEMILIH VITAMIN C SHAKLEE UNTUK RAWATAN RESDUNG, ANDA TELAH MEMBUAT PILIHAN YANG TEPAT KERANA IA AMAT BERKESAN DAN AMAT MENJIMATKAN, 180 KAPSUL ADALAH UNTUK KEGUNAAN 6 BULAN, JIMAT BUKAN??

HANYA RM92.50 sahaja!!!!
 
Tambah plak bulan ni ada promo Vitamin C..elok sangat terus dapatkan segera
Beli 6 dapat PERCUMA 1 atau setiap pembelian 2 BOTOL akan dapat DISKAUN 5%


Hubungi saya jika ada sebarang pertanyaan atau ingin membuat pesanan.







6 Oct 2015

Berpantang Dengan Set Pantang Shaklee Memang Syok Habis!!!



Amalan berpantang selepas bersalin bukan semata menitikberatkan soal pemakanan ibu, malah merangkumi penjagaan tubuh badan secara luaran dan dalaman. Selain menjaga makan dan minum, proses mengembalikan kesegaran tubuh juga amat penting kerana ibu tentunya mahu sentiasa sihat bertenaga semasa menjaga si kecil. Tambahan bagi ibu yang bekerjaya, aspek penjagaan ini amat penting bagi menjamin kesihatan yang optimum dapat diperolehi apabila sudah mula bekerja nanti.

Elak Makanan Sejuk Ketika Berpantang

Dalam tempoh berpantang, ibu tidak digalakkan mengambil makanan sejuk. Antara yang dikategorikansebagai sejuk adalah sepeti bayam, pucuk ubi, kekacang, kangkung, mentimun, kobis serta pucuk paku. Ibu juga dilarang untuk meminum ais serta minuman bergas kerana perut yang kembang sukar untuk mengecut atau kempis kembali.

Ibu disarankan untuk mengamalkan jamu serta herba panas seperti halia dan boleh mengamalkan mengambil kunyit sebagai ulam. Kunyit dikatakan boleh membantu merawat masalah dalaman peranakan wanita terutama ibu yang bersalin nor,al.

Penjagaan Dari Dalam

Para ibu seharusnya mementingkan penjagaan kecantikan sewaktu dalam pantang bagi mengekalkan keserian wajah dan tidak kusam dan tampak tidak bermaya.

Selepas bersalin juga, ada sesetengah dari ibu ini merasakah yang hubungan intim suami isteri berkurangan, dingin dan tidak seperti biasa. Ada rahsia yang saya akan kongsikan dengan anda semua. Rahsia mengembalikan kehangatan bersama suami!!!

Aset wanita sepeti punggung dan payudara juga sedikit sebanyak mengalami perubahan selepas bersalin. Bagi memantap kembali aset ini, jom kita lihat apa yang ibu boleh amalkan.

SET BERPANTANG SHAKLEE


Dalam Set Pantang Shaklee ni, lengkap untuk penjagaan luaran dan dalaman. Apa kata kita lihat satu-persatu setiap fungsinya.

1) Ostematrix

- Sewaktu berpantang, perkara paling menggerunkan para ibu ialah untuk membuang air besar. Maklum saja, perasaan takut menghantui bimbang akan jahitan terbetas. Ada yang sanggup untuk tidak membuang air besar. Tetapi masalah lain pula timbul iaitu SEMBELIT. Untuk mengatasi masalah sembelit ketika pantang, pengambilan ostematrix sangat disyorkan. Salah satu fungsi ostematrix ialah melembutkan najis dan melancarkan proses pembuangan. Ini disebabkan ianya mengandungi magnesium yg berfungsi melembutkan najis. Selain itu, ostematrix juga untuk membekalkan sumber kalsium yang mencukupi bagi ibu untuk mengelakkan terjadinya masalah lenguh, kebas dan juga sakit belakang.

2) ESP 

- ESP berfungsi untuk membantu badan ibu kekal bertenaga sepanjang hari. Sudah menjadi perkara biasa, ibu beranak kecil tidak akan cukup tidur dan disebabkan ini, badan menjadi letih dan tidak bermaya. Jadi, untuk atasi masalah ini, ESP sangat membantu kerana ianya mempunyai protein yang tinggi. Selain itu, ESP juga berfungsi untuk memekatkan susu badan, menjadikan susu lebih berkualiti. Ibu juga akan mendapat bonus lain untuk kulit jika amalkan ESP ini. Kulit akan kelihatan cerah, gebu, parut juga akan pudar.

3) Omega Guard

- Untuk kembali ke berat badan asal selepas bersalin, ibu boleh amalkan omega guard. Omega Guard akan membakar lemak yang tak perlu dan akan mengempiskan perut. Omega Guard juga sangat elok untuk perkembangan minda anak kecil. Jadi jika anak menyusu badan, secara tidak langsung, khasiat nutrisi akan diserap bersama.

4) Alfalfa

- Dikenali sebagai raja segala tumbuhan yang memang menjadi pilihan di kalangan wanita masa kini. Alfalfa juga dikatakan "jamu moden" kerana banyak fungsi untuk menjaga dalaman wanita. Bagi wanita selepas bersalin, pengambilan alfalfa akan membantu mengetatkan kembali bahagian intim dan secara tidak langsung akan mengembalikan kehangatan bersama suami.Banyak lagi fungsi alfalfa ni, saya sentuh dari segi ibu berpantang dulu kali ini. Alfalfa juga adalah milkbooster, akan membantu pengeluaran susu badan. Jadi, tidak hairan jika ada ibu yang mengambil alfalfa akan dapat 1001 khasiat. Best bukan??

5) Vitamin C

- Vitamin C membantu mempercepatkan penyembuhan luka ibu bersalin. Pengalaman sendiri, luka jahitan kembali sembuh hanya dalam masa 5 hari sahaja. Selain itu, vitamin C juga akan membantu menyerikan wajah ibu. Tiada lagi kusam dan tidak bermaya. Ibu berpantang juga mesti mahukan kelihatan cantik bukan. Jadi, ambil sahaja vitamin C, ianya membantu bekalkan kolagen dan menjadikan kulit wajah cerah berseri

6) Vitalea 

- Yang ni multivitamin. Ianya sangat penting kerana, ketika berpantang, ibu hanya boleh makan makanan tertentu. Jadi, dikhuatiri zat nutrisi tidak lengkap. Maka, vitalea inilah yang membantu mengisi lompong nutrisi yang tidak lengkap itu. Selain itu, ianya juga membantu ibu bertenaga sepanjang hari di samping mengekalkan kecergasan dan kekuatan mental ibu.


Okeh, dah complete penerangan untuk satu set pantang. Berita baik saya nak kongsikan bersama ibu-ibu di luar sana, jika anda dapatkan set pantang ada bulan ini, anda LAYAK untuk mendapat potongan sebanyak 5%.

Jika nak lebih penjimatan, boleh terus mendaftar sebagai ahli. Lagi best dapat PERCUMA sebotol VITALEA lagi!!!

Bagaimana nak daftar sebagai ahli??? Boleh hunungi saya untuk pertanyaan lanjut










2 Oct 2015

PROMO GEMPAK OKTOBER 2015

Walawehhhhhh.....tak menang tangan dok reply pertanyaan dari customer, sampai entri pun tak sempat nak siap. Semua pakat dok tanya promo gempak bulan ni. Mau tak gempak, bulan ni memang lagiiiii bombastik punya promo.

Salah satu item paling hot, Vitamin E. Promo dia memang BEST!!!
BELI 1 PERCUMA 1...haaaaa mau tak menjerit pelanggan-pelanggan saya. Semua pakat grab...murah banget!!!



Pendek kata memang jimat la...Biasa dok beli satu, dapat satu...tapi kali ni beli satu dapat lagi satu PERCUMA!!! adoiiii best betul.


Vitamin E ni banyak fungsi dia. Dari segi kecantikan dan juga kesihatan. Laki pompuan boleh ambik. Bagi yang suami isteri tu, haaa elok ambik sorang sebotol..Tingkatkan kesuburan tau

Bagi yang ada masalah jeragat, kulit kering, parut berlopak dan kulit kusam tak sekata...Vitamin E pilihan terbaik.





Mesti nak tahu kan berapa harga yang super duper jimat tu??
HARGA PROMO sekarang hanya RM157.94!!! Yes..Hanya RM157.94 untuk 2 botol!!! Biasa kena bayar sehingga RM298 untuk dua botol ni tau.. Fuhhh dah jimat RM140 tu sayang-sayang semua. Takkan nak tengok je...meh cepat grab.

Bagi yang nak cuba atau nak repeat order, boleh cepat-cepat hubungi saya..

Ingat !!!!
SEMENTARA STOK MASIH ADA!!!





29 Sep 2015

DHA Dalam OmegaGuard Tingkatkan Grey Matter Dalam Otak

Selamat pagi semua.

Pagi ni nak cerita pasal anak-anak la plak. Maklum la, tengah melayan hero yang sedang membesar ni, banyak betul ragam dan karenahnya. Ibu-ibu lain pun mesti macam saya jugak kan?

Saya ada dua orang hero, sorang sebulan lagi nak masuk 3 tahun dan lagi sorang setahun 4 bulan. Memang mencabar fizikal mental tau. Dua-dua memang bijak, ada je kerja yang dorang buat dan tentunya untuk saya sekali. Kalau tak sepahkan umah, memang tak sah. Rumah macam tongkang pecah itu perkara biasa.

Tapi, itu memang dah adat. Biarla mereka explore dalam dunia mereka, janji apa yang mereka buat tidak memudaratkan. Bercakap tentang BIJAK, semua ibu bapa mesti nakkan anak yang bijak kan? Untuk mendapat anak yang bijak, kita sebagai ibu bapa yang memainkan peranan penting. Selain dari didikan awal, pemakanan juga harus diambil berat.

Kat sini saya nak kongsikan rahsia anak bijak dengan Omega Guard. Kenapa saya kata begitu???

Omega Guard merupakan salah satu produk Shaklee yang memang menjadi pilihan para ibu bapa bagi melengkapkan nutrisi anak-anak. Omega Guard terkenal dengan kandungan DHA yang paling tinggi jika dibandingkan dengan minyak ikan lain. Sebiji omega bersamaan dengan 120mg DHA. Cuba belek susu anak-anak kita, tengok berapa kandungan DHA. Haaa, mesti teruja kan nak cuba Omega Guard.


Apa kaitan DHA tinggi dengan anak bijak???

Mengambil sumber makanan yang mengandungi DHA akan meningkatkan grey matter dalam otak. Grey matter ni merupakan sel-sel yang berhubung untuk menghantar maklumat ke otak. Lagi banyak grey matter, lagi cepat otak mendapat maklumat. Sebab itu, anak-anak yang mengamalkan omega guard lebih bijak. Grey matter mereka lebih banyak.

Tengok iklan kat TV, rata-rata produk susu berlumba-lumba menekankan kandungan DHA dalam susu mereka. Ada yang sampai 5x kandungan DHA. Ini lah sebabnya. DHA dan perkembangan otak memang rakan baik!!

Dah jelas kan kepentingan DHA untuk proses tumbesaran anak-anak. DHA yang tinggi tentunya dari sumber yang berkualiti. Contohnya, dalam ikan salmon, memang banyak kandungan DHA. Tapi takkan kita nak bagi anak makan salmon setiap hari. Kopak la kan..hihi

Jalan paling mudah, bagi saja omega guard ni sebiji sehari sudah memadai. Hanya dengan melaburkan RM136, hasilnya anak akan bijak pandai serta cerdas!! Sebotol tahan 3 bulan, berbaloi kan???



Apa lagi, jika anda ingin mencuba, boleh hubungi saya seperti di bawah



Labels

air kosong. tidak elok untuk bayi (1) alahan (1) alahan ketika hamil (2) Alfalfa (3) anemia (1) Asid Amino (1) Asma (2) Atasi Kulit Bekedut (1) atasi masalah alahan (1) Atasi pedih ulu hati (1) Atasi puting luka (1) Atasi Resdung Dengan Alfalfa Dan Vitamin C (1) Atasi sembeli dengan herblax (1) Atasi sembelit Ketika Pantang (1) ayam masak pakpik (1) B-complex (4) bakar lemak (1) Bangkok (1) Basic H (2) Batuk Berkahak (1) bebas paraben (1) Bell's Palsy (1) Bengkak susu (1) Berhenti Merokok Dengan Vivix (1) Bioflavonoid (1) Biz Shaklee (1) buang lemak (1) cara cerai susu (1) Cara Kempiskan Perut (1) cara makan. suplemen lambat bertindak (1) Cara Mengatasi Anak Mengamuk (1) Cara Menghilangkan Jerawat (1) cegah keputihan (2) cegah sembelit (2) Cerahkan Kulit (1) cerai susu badan (1) Cod Pengkalan Chepa (2) COD Vivix Bachok (4) COD Vivix Pengkalan Chepa (3) Collagen (4) COQ (1) cuci lantai (1) Daftar Ahli (2) demam (1) Demam Denggi (1) diebetis (1) EBM (1) ESP (11) ESP untuk Ibu Hamil (2) esp yang popular (3) Faktor Jerawat (1) faktor keputihan (1) faktor penyebab puting sakit (1) faktor suplemen lambat bertindak (1) Free Trip (1) fungsi vitamin (1) Garlic (1) Garlic Oil Rawat Batuk (1) Gastrik (1) gigitan nyamuk (1) GLA Complex (1) Gout (1) hamil (1) hb rendah (1) hemoglobin (1) Ibu Berpantang (1) ibu hamil (1) Ikan Kembung Masak Asam Pedas (1) Jana Pendapatan (1) jenis warna keputihan (1) Jerawat (1) join ahli (4) kawen (4) Kebaikan ESP (2) kebaikan mealshake. rawat asmaa (1) keburukan air masak pada bayi (1) kenapa esp shaklee (2) Kencing Manis. vivix (3) kentut faraj (1) keputihan (1) Kesihatan dan Kecantikan (1) khasiat esp shaklee (2) khasiat tembikai bagi ibu hamil (1) Khasiat Vivix (2) kolagen hot (1) kolagen Shaklee (2) Kolagen Shaklee Untuk Sakit Belakang (1) kolagen terbaik (1) kombinasi ESP (1) Krim Herbal Blend (1) krim serbaguna (1) Krim shaklee (1) Kulit Sensitif (1) kurang air masak (1) Kurus selepas bersalin (1) kurus sihat (1) makanan ketika alahan (1) makanan tambahan (2) Manfaat Detoks (1) Masker (1) masker vitamin E (1) Mealshake (3) mealshake untuk semua (2) menu tengah hari (1) menyusu bayi. Posisi menyusu (1) menyusu dengan betul (1) Mimpi Ngeri Ibu Menyusu (1) mop lantai (1) multi vitamin (1) Nutriferon (1) nutrisi lengkap (1) Nutriwhite (1) Omega (3) OMEGAGUARD (4) Oste (2) Ostematrix (3) otak cergas (1) pantang ais (1) penapis air (1) pencuci serbaguna (2) Pengedar Shaklee Bachok (9) Pengedar Shaklee Kota Bharu (6) Pengedar Shaklee Pengkalan Chepa (8) Penyusuan Eksklusif (1) Peppermint Ginger Plus (2) Performance Drink (1) Petanda bayi sudah turun (1) petua (2) Petua Bersalin (1) Phytocol-ST (1) Preggy moment (4) Pregnancy (4) Promo (3) Promo Disember 2014 (1) promo mealshake (1) promo vitamin C (2) Promo Vitamin E (1) promosi esp shaklee (6) PromoVivix (1) Prostat (1) Pudarkan Parut (1) Punca Jerawat (1) puting sakit ketika menyusu (1) Rambut gugur (1) ramuan kolagen shaklee (1) Ramuan Vivix (2) rasa loya ketika hamil (1) rawat air (1) Rawat Asma (1) rawat keputihan (1) Redakan Selsema (1) resdung (2) RESEPI ESP (1) Resepi puree (1) resepi simple (1) rose hips (1) Ruam (1) Ruam Hilang Dengan Herbal Blend (1) sakit gigi (1) sakit urat (1) sarapan lengkap (1) sarapan seisi keluarga (1) sebab susu kurang (2) Set Asas Ibu Hamil (1) Set bajet slim (4) Set Cantik (1) Set Ekzema Shaklee (1) Set Gout (1) Set hamil Shaklee (2) set kanak-kanak (2) Set Kehamilan (1) set kesuburan (1) Set Kulit Shaklee (4) Set Menyusu (2) Set Menyusu Bajet (1) set menyusu dan kurus (2) Set Menyusu Lengkap (1) Set Pantang (1) Set Pantang Shaklee (1) Set Perut Kempis (1) Set Rambut Shaklee (1) set resdung (1) Set Tulang Patah (1) shaklee (3) Shaklee Collagen Powder (1) Shaklee Kelantan (1) SID (1) Side Income (1) SIhat (1) Sirap Shaklee (1) Skincare Bebas Kimia (1) SLE (1) Stress (1) Sumber Omega (1) Suplemen Anak Bijak (2) supplemen penggalak susu badan (2) susu ibu (2) tembikai susu (1) Testimoni (3) Testimoni Kolagen Shaklee (1) testimoni set bajet menyusu (1) Testimoni Vivix Untuk SLE (1) Tips (2) Tips Anak Sukar Tidur (1) Tips Banyakkan Susu Badan (1) Tips Pemilihan Pam Susu (1) Title Bonus (1) trimester pertama (1) tumit pecah (1) Urus EBM Semasa Travel (1) Vitalea (2) Vitamin C (4) Vitamin C Sustained Released (2) vitamin cantik (1) vitamin dalam tembikai susu (1) Vitamin E (1) Vivix (9) Vivix Atasi Kencing Manis (1) water pitcehr (1) zat besi (1) Zinc Complex (2)
Supplemen Sihat Store™ © . Designed by MaiGraphicDesign